IT omgevingen bevatten een groot deel van de data van een bedrijf. Data moet goed worden beschermd tegen verlies en beveiligd worden tegen misbruik. Ook is het belangrijk dat er geen data wordt gelekt. Niet van jezelf maar ook niet van jouw klanten. Veiligheid is een onmisbaar onderdeel geworden van elke IT omgeving.

Als basis is een betrouwbare backup een vereiste. Meerdere backupmomenten per dag, een behoorlijke retentie, Off-Site en Offline backups zorgen voor de nodige rust bij jullie en bij ons. 

Aan de beveiliging van het thuiswerken kan bij een aantal organisaties nog veel worden verbeterd. Zo wordt op sommige plaatsen genoegen genomen met alleen de combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Voor die organisaties hebben we een dringend advies, maar ook meteen de oplossing. Gebruik MFA (Multi Factor) Authenticatie!

Hieronder een aantal tools die wij inzetten bij onze klanten :  

  • Backup (Veeam... that's it, alleen Veeam)
  • 2FA Tokens. Two factor authentication (2FA / MFA) is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. In het Nederlands noemen we dit ook wel sterke authenticatie.
  • Firewall (Checkpoint / Fortinet / Juniper / VMware NSX) 
  • Antimalware/antivirus (Kaspersky / BitDefender / Defender)
  • Antispam (SpamExperts / Solarwinds MSP)
     

Zou je graag een complete Security Audit willen laten uitvoeren waarbij de fysieke en sociale kant wordt belicht? Dan kunnen we daarmee ook van dienst zijn en hebben we partners die daarin zijn gespecialiseerd.